+34 952 830 378 / +34 677 670 480

Agenda Estepona

STADHUIS VAN ESTEPONA

Europa dag 2024

Op Europadag zal de burgemeester van Estepona de medaille ontvangen van de Internationale Vereniging van Ambtenaren van de Europese Unie, AIACE, voor zijn inzet voor de Europese waarden.

Het evenement vindt plaats aanstaande donderdag 9 mei om 11.30 uur in de Rotonde van de Europese Unie. Om 19.00 uur is er een presentatie over de nieuwe uitdagingen van Europa in het Mirador del Carmen Cultureel Centrum, met gratis toegang.

De gemeenteraad van Estepona deelt mee dat aanstaande donderdag 9 mei, Europadag, de burgemeester, José María García Urbano, de medaille zal ontvangen van de Internationale Vereniging van Ambtenaren van de Europese Unie (AIACE) als erkenning "voor zijn inzet voor de Europese waarden .” De uitreiking zal plaatsvinden in het kader van de evenementen die worden georganiseerd ter viering van de verjaardag van de historische ‘Verklaring van Schuman’, ondertekend op 9 mei 1950, waarin hij zijn idee presenteerde van een nieuwe vorm van politieke samenwerking in Europa, die Het zou oorlog tussen Europese naties ondenkbaar maken. Die datum wordt beschouwd als de oprichtingsakte van de Europese opbouw.

Het officiële evenement vindt plaats om 11.30 uur in de EU Rotonde met deelname van studenten van verschillende onderwijscentra, José Isaías Rodríguez García-Caro, adviseur voor de Europese Beweging van Andalusië; Joaquín Díaz Pardo, voorzitter van AIACE-Spanje; en de burgemeester van Estepona, José María García Urbano.

Om deze datum te herdenken organiseert de gemeenteraad een reeks activiteiten die burgers de kans geven de Europese Unie te ontdekken en te ervaren met de hulp van functionarissen van de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Beweging van Andalusië, evenals van de 'Het Innovatie in Politiek Instituut van Wenen'.

Ten eerste is er op 8 en 9 mei een reeks presentaties over de Europese Unie gepland op verschillende scholen en instellingen voor middelbaar onderwijs in de stad, gecoördineerd door Benedicata Miguélez Herreras. Ambtenaren en mensen die verantwoordelijke posities bekleden in EU-organisaties zullen aan studenten uitleggen waarom Europadag wordt herdacht, welke afspraken er zijn gemaakt met de 'Schuman Verklaring', of het belang dat de Europese Unie heeft gehad in het werk voor de vrede.

De volgende onderwijscentra zullen deelnemen: IES Monterroso, Mediterráneo, Mar de Alborán en Tomás Hormigo, de scholen Juan XXIII en San José, en de basiscentra Simón Fernández en Ramón Lago. De sprekers zijn Maruja Gutiérrez Díaz, DG Onderwijs en Cultuur, Europese Commissie, bestuurslid van AIACE Spanje; Antonio Espino, DG Financiële en Economische Zaken, Europese Commissie, bestuurslid van AIACE Spanje; Nina Glumac, DG Onderwijs en Cultuur, Europese Commissie; David Leal, vertegenwoordiger van het Innovation in Politics Institute in Spanje; Henrietta Sinkovits, DG Onderwijs en Cultuur, Europese Commissie; Andrés Madero Henry, parlementair assistent van Europarlementariër Eva Poptcheva; Ana-Rosa Latorre Zacarés, DG Samenwerking en Ontwikkeling, Europese Commissie; Francisco Andrada, Buitenlandse Dienst, Europese Commissie; en Pedro Muñoz Rodríguez, projectcoördinator - Europe Direct Málaga.

Ter afsluiting van de herdenkingsevenementen zal op de 9e om 19.00 uur een ronde tafel worden gehouden: 'Het noodzakelijke Europa: nieuwe uitdagingen' in het Mirador del Carmen Cultureel Centrum, met gratis toegang totdat de capaciteit is bereikt. Deze presentatie zal worden gepresenteerd door Joaquín Díaz Pardo, president van AIACE-Spanje, en zal worden gemodereerd door David Leal, vertegenwoordiger in Spanje van het Innovation in Politics Institute of Vienna. Op het evenement zullen interventies plaatsvinden van Alejandra Cas Granje, DG Economie en Financiën van de Europese Commissie; José Isaías Rodríguez García-Caro, raadgever van de Europese Beweging van Andalusië; en Francisco Domínguez Díaz, hoogleraar rechten aan de Universiteit van Cádiz.

Alle burgers van Estepona worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze viering van vrede en eenheid in Europa.

Evenementenprogramma voor Europadag 2024

Prijs: € 0